Woning isoleren Barvaux-Sur-Ourthe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Barvaux-Sur-Ourthe? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met handige informatie over isolatie Barvaux-Sur-Ourthe. Je komt meer te weten over items als vloerisolatie en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-barvaux-sur-ourthe-6940

 • Aantrekkelijk rendement
 • Geen vochtproblemen
 • Met respect voor natuur en milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode6940
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€166,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check je de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Barvaux-Sur-Ourthe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Barvaux-Sur-Ourthe kan erg voordelig (vanaf € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €195 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1650 en je bespaart al snel €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Barvaux-Sur-Ourthe kost je zo’n €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1130. De besparing loopt op tot €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Het rendement is om en nabij €820 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we nog enkele populaire vormen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Barvaux-Sur-Ourthe (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Barvaux-Sur-Ourthe kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Barvaux-Sur-Ourthe. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€725
(€7150)
€940
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€240
(€1950)
€390
(€2700)
Spouwmuur€355
(€1750)
€670
(€2075)
€850
(€3225)
HR++ glas€200
(€2425)
€310
(€4050)
€355
(€5175)
isolatie barvaux-sur-ourthe 6940

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Barvaux-Sur-Ourthe?

Waarom mijn woning in Barvaux-Sur-Ourthe isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650, dat betekent een winst van 285 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Durbuy

Met behulp van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Durbuy op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Barvaux-Sur-Ourthe wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Barvaux-Sur-Ourthe voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Barvaux-Sur-Ourthe. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment