Woning isoleren Durbuy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Durbuy? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Durbuy. We staan stil bij items als tochtprofielen en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-durbuy-6940

 • Veel minder betalen voor energie
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode6940
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€162,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal jij de meest rendabele manieren om je woning in Durbuy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Durbuy kan erg voordelig (vanaf plusminus € 900 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Durbuy kost doorgaans €5600. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Dit levert op om en nabij €950, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we allerlei rendabele alternatieven. Hierna benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Durbuy (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Durbuy is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 p/jaar. Hierna bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Durbuy. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€615
(€7150)
€910
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€170
(€2550)
€385
(€3050)
Spouwmuur€280
(€1425)
€480
(€1950)
€840
(€3625)
HR++ glas€240
(€2350)
€285
(€3575)
€380
(€4900)
isolatie durbuy 6940

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Durbuy?

Waarom juist nu mijn huis in Durbuy isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en dat levert gemiddeld op €270 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze pagina lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home, Hubo, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Durbuy

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Durbuy in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Durbuy wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Durbuy voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Durbuy. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment