Woning isoleren Gembes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Gembes? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Gembes. Bijvoorbeeld topics als je spouwmuur isoleren en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-gembes-6929

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettig leefklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuxemburg
GemeenteDaverdisse
Postcode6929
Gasverbruik21.120 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€165,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be check jij de meest interessante methodes om jullie woning in Gembes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gembes kan zeer goedkoop (vanaf € 860 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en het bespaart circa €185 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, glaswol, icynene, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gembes kost doorgaans €5450. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. De potentiële besparing ligt op €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Het rendement is plusminus €890 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog een aantal populaire opties. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Gembes (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw woning in Gembes kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Gembes. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€715
(€6600)
€1220
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€255
(€1950)
€375
(€3200)
Spouwmuur€225
(€750)
€710
(€2275)
€840
(€3575)
HR++ glas€190
(€2850)
€320
(€3150)
€450
(€5000)
isolatie gembes 6929

Plaatsen in de regio:

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Gembes?

Waarom moet ook ik mijn huis in Gembes isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Watz en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100 en geeft een besparing van €290, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina bekijk je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Daverdisse

Dankzij de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Daverdisse meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Daverdisse
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Gembes wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gembes voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Gembes. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment