Woning isoleren Sohier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sohier? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld triple glas of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website komen we met handige informatie over isolatie Sohier. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sohier-6920

 • Hoog rendement
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Houdt geluid tegen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteWellin
Postcode6920
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€164,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand lees jij de meest populaire manieren om jullie woning in Sohier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sohier is interessant beginnend bij € 990 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €235 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1750 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sohier kost zo’n €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1010. Het rendement is al snel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11300. Het voordeel is ongeveer €940 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sohier (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van de woning in Sohier kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. De besparing komt neer op €825 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Sohier. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3950)
€845
(€7300)
€1230
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€185
(€1650)
€400
(€3150)
Spouwmuur€390
(€1050)
€430
(€2050)
€865
(€3575)
HR++ glas€200
(€2725)
€275
(€3575)
€350
(€4925)
isolatie sohier 6920

Plekken in de regio:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sohier?

Waarom zou ik mijn woning in Sohier isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en dat levert gemiddeld op €265, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Wellin

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Wellin meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Wellin
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sohier wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere enkel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sohier voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Sohier. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment