Woning isoleren Septon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Septon? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties zoals het dak isoleren en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je handige informatie over isolatie Septon. Dit kan gaan om onderwerpen als muren isoleren en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-septon-6940

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder CO-2 belasting
 • Maak je huis stiller
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode6940
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€166,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Septon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Septon is financieel toegankelijk (vanaf € 810 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €285, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Septon kost +/- €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. De potentiële besparing ligt op €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Het voordeel is plusminus €800 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens onderscheiden we allerlei mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Septon (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Septon is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. Dat is dus al gauw €875 op jaarbasis. Op deze website tref je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Septon. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€575
(€7150)
€1010
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€175
(€2500)
€400
(€3550)
Spouwmuur€330
(€1425)
€500
(€2400)
€795
(€3250)
HR++ glas€230
(€1825)
€335
(€3875)
€445
(€4975)
isolatie septon 6940

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Septon?

Waarom zou ik mijn woning in Septon isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700 en besparen tot €240, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder lees je meer info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Durbuy

Mede door de geldende premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Durbuy op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Septon wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Septon voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Septon. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties leiden tot een comfortabel wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment