Woning isoleren Izier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Izier? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen als vloerisolatie en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Izier. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de schuur en EPS isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-izier-6941

 • Hoog rendement
 • Minder last van vocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode6941
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€167,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal je de populairste methodes om een woning in Izier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Izier is goed te betalen (rond de € 840 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €260 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Izier kost zo’n €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €980. De potentiële besparing ligt op €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13000. De winst is ong. €930 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog enkele rendabele vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Izier (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Izier kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna calculeren we de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Izier. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€695
(€6350)
€980
(€8000)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€295
(€2150)
€375
(€3300)
Spouwmuur€285
(€1125)
€490
(€2200)
€895
(€3550)
HR++ glas€220
(€2025)
€335
(€3500)
€425
(€4925)
isolatie izier 6941

Plaatsen in de omgeving:

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Izier?

Waarom mijn woning in Izier isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en dat bespaart tot €275 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Durbuy

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Durbuy op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Het is evident: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Izier wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Izier voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Izier. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment