Woning isoleren Halma

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Halma? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals tussenwanden isoleren en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je nuttige informatie over isolatie Halma. We gaan aan de slag met thema’s als het dak isoleren en subsidie Isolatie juni 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-halma-6922

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Weinig last meer van vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Buitengeluid absorberen
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLuxemburg
GemeenteWellin
Postcode6922
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€165,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn prima geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje zie je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Halma te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Halma is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 930 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1725 en het bespaart circa €260, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Halma kost gemiddeld €4450. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €990. De potentiële besparing ligt op €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11100. Daarmee bespaar je plusminus €820 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we nog enkele interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Halma (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Halma kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. De besparing komt neer op €950 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Halma. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€595
(€5400)
€990
(€8050)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€255
(€2300)
€365
(€3300)
Spouwmuur€260
(€825)
€560
(€2300)
€850
(€3075)
HR++ glas€195
(€1900)
€340
(€3375)
€375
(€4875)
isolatie halma 6922

Plaatsen in de omgeving:

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Halma?

Waarom zou ik mijn huis in Halma isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Dema, Big Mat, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Wellin

Met behulp van de huidige premies wordt woningisolatie nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Wellin op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wellin
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Halma wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Halma voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Halma. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een warm en comfortabel huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment