Woning isoleren Porcheresse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Porcheresse? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Porcheresse. Denk aan thema’s als isolatie binnenkant gevel en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-porcheresse-6929

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuxemburg
GemeenteDaverdisse
Postcode6929
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€166,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina zie je de meest rendabele acties om je woning in Porcheresse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Porcheresse is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 970 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €235 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven zijn gemiddeld €1625 en de besparing loopt op tot €270 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Porcheresse kost +/- €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. De winst is zo’n €870, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we diverse populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Porcheresse (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Porcheresse is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 op jaarbasis. Op deze website calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Porcheresse. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4050)
€815
(€6900)
€1150
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€170
(€2450)
€305
(€3050)
Spouwmuur€345
(€850)
€680
(€2350)
€935
(€3125)
HR++ glas€205
(€2600)
€265
(€3975)
€420
(€4850)
isolatie porcheresse 6929

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Porcheresse?

Waarom moet ook ik mijn huis in Porcheresse isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Watz of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en dat levert gemiddeld op €200 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende projecten als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Daverdisse

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Daverdisse aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Daverdisse
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Porcheresse wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Porcheresse voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Porcheresse. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment