Woning isoleren Villers-Sainte-Gertrude

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Villers-Sainte-Gertrude? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Villers-Sainte-Gertrude. Je leest uitvoerig over onderwerpen als schuimstrips en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-villers-sainte-gertrude-6941

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Stiller in de woning
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode6941
Gasverbruik21.250 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€167,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf tref jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Villers-Sainte-Gertrude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Villers-Sainte-Gertrude is voordeling beginnend bij € 770 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €250 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1950 en de winst ligt rond de €195 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Villers-Sainte-Gertrude kost zo’n €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €960. Het rendement is al snel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Hiermee bespaar je ongeveer €870 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er allerlei alternatieve mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Villers-Sainte-Gertrude (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw huis in Villers-Sainte-Gertrude is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2725 m3. Dat komt neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Villers-Sainte-Gertrude. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3450)
€885
(€6250)
€1140
(€8000)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€190
(€1700)
€325
(€3200)
Spouwmuur€265
(€1175)
€450
(€2125)
€940
(€3100)
HR++ glas€240
(€2125)
€290
(€3750)
€390
(€4600)
isolatie villers-sainte-gertrude 6941

Plaatsen in de regio:

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Villers-Sainte-Gertrude?

Waarom zou ik mijn woning in Villers-Sainte-Gertrude isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier als Watz of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375 en geeft een besparing van €245, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Durbuy

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Durbuy meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Villers-Sainte-Gertrude wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Villers-Sainte-Gertrude voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Villers-Sainte-Gertrude. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment