Woning isoleren Grandhan

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Grandhan? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Grandhan. We staan stil bij thema’s als isolatie van de dakkapel en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-grandhan-6940

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode6940
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€166,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Grandhan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Grandhan is betaalbaar (al vanaf +/- € 760 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1750 en de winst ligt rond de €230 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Grandhan kost gemiddeld €5350. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12400. Daarmee bespaar je ong. €870 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook kennen we diverse populaire oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grandhan (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Grandhan is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. Dat is dus al gauw €1200 (jaarlijks). Hieronder tref je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Grandhan. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4100)
€835
(€6800)
€1110
(€9300)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€230
(€2400)
€395
(€3150)
Spouwmuur€210
(€1050)
€590
(€2750)
€935
(€3650)
HR++ glas€230
(€1975)
€335
(€3075)
€415
(€5050)
isolatie grandhan 6940

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Grandhan?

Wat is het voordeel van mijn woning in Grandhan isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Luminus en Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350, waarbij u een besparing realiseert van €240 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Durbuy

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Durbuy voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Grandhan wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Grandhan voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Grandhan. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment