Woning isoleren Bure

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bure? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van muren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website ontdek je diverse informatie over isolatie Bure. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van platte dak en subsidie Isolatie juni 2024. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-bure-6927

 • Minder energielasten
 • Meer controle in de woning
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Toekomstbestendig

ProvincieLuxemburg
GemeenteTellin
Postcode6927
Gasverbruik21.090 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€165,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de populairste onderdelen om jullie woning in Bure te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bure is voordeling (vanaf € 830 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €260 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €2000 en het rendement ligt op zo’n €185 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bure kost doorgaans €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13400. Het rendement is plusminus €920 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. Hierna beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Bure (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een huis in Bure is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bure. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3700)
€755
(€6900)
€1170
(€8000)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€185
(€2050)
€400
(€3200)
Spouwmuur€370
(€825)
€710
(€2675)
€935
(€3200)
HR++ glas€195
(€2925)
€265
(€4175)
€425
(€5300)
isolatie bure 6927

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bure?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Bure isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Luminus of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Tellin

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tellin aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tellin
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Bure wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bure voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Bure. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment