Woning isoleren Mortsel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mortsel? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals triple glas of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Mortsel. We zoomen in op zaken als naden en kieren dichten en isolatieplan. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-mortsel-2640

 • De energienota gaat omlaag
 • Een prettig binnenklimaat
 • Duurzame investering
 • Voor klein en groot budget
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieAntwerpen
GemeenteMortsel
Postcode2640
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€168,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal jij de meest toegepaste methodes om een woning in Mortsel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mortsel is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 790 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1775 en de besparing loopt op tot €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mortsel kost +/- €5800. Doe je het zelf? Dan kost het circa €990. De potentiële besparing ligt op €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11400. Het rendement is zo’n €980 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook onderscheiden we meerdere alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Mortsel (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Mortsel is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. Dat is dus al gauw €1150 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Mortsel. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€835
(€6500)
€1220
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€265
(€2300)
€370
(€3050)
Spouwmuur€290
(€850)
€470
(€2300)
€925
(€3300)
HR++ glas€230
(€2250)
€315
(€3550)
€350
(€4550)
isolatie mortsel 2640

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Mortsel?

Waarom juist nu mijn huis in Mortsel isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Luminus of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325, waarbij u een besparing realiseert van €290 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Mortsel

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Mortsel aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mortsel
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door middel van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Mortsel wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mortsel voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Mortsel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment