Woning isoleren Celles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Celles? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties als bijv. isolatie van platte dak of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Celles. We gaan aan de slag met zaken als isolatie buitenkant gevel en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-celles-7760

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Rust en comfort in huis
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteCelles
Postcode7760
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€178,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Celles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Celles kan erg voordelig (vanaf € 850 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €200 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1775 en het rendement ligt op zo’n €225 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Celles kost plusminus €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1080. De potentiële besparing ligt op €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het rendement is om en nabij €910 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we allerlei mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Celles (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Celles kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 (jaarlijks). Hieronder check je de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Celles. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3900)
€585
(€7100)
€1020
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€205
(€2650)
€305
(€2950)
Spouwmuur€325
(€850)
€530
(€2725)
€845
(€3050)
HR++ glas€240
(€2775)
€285
(€3600)
€400
(€4550)
isolatie celles 7760

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Celles?

Waarom zou ik mijn woning in Celles isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Luminus of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan ziet u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over isolatiepremie in Celles

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Celles in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Celles
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels ons stappenplan creëer je een isolatieplan Celles wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Celles voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Celles. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment