Woning isoleren Mont-De-L’Enclus

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Mont-De-L’Enclus? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als binnenmuren isoleren of buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je waardevolle informatie over isolatie Mont-De-L’Enclus. Je leest uitvoerig over onderwerpen als spouwmuurisolatie en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-mont-de-l-enclus-7750

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Temperatuur in eigen hand
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteMont-De-L’Enclus
Postcode7750
Gasverbruik23.980 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€178,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina ontdek je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Mont-De-L’Enclus te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mont-De-L’Enclus is interessant (ongeveer € 770 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Mont-De-L’Enclus kost doorgaans €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Hiermee bespaar je zo’n €840 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog meer vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Mont-De-L’Enclus (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Mont-De-L’Enclus kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Mont-De-L’Enclus. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3700)
€625
(€5850)
€1200
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€180
(€2150)
€300
(€3600)
Spouwmuur€340
(€825)
€750
(€2350)
€905
(€3000)
HR++ glas€195
(€2200)
€270
(€3075)
€380
(€4600)
isolatie mont-de-l-enclus 7750

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Mont-De-L’Enclus?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Mont-De-L’Enclus isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Watz en Trevion, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en besparen tot €225 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Mont-De-L’Enclus

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Mont-De-L’Enclus aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Mont-De-L’Enclus
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Mont-De-L’Enclus wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Mont-De-L’Enclus voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Mont-De-L’Enclus. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment