Woning isoleren Komen-Waasten

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Komen-Waasten? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Komen-Waasten. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de kruipruimte en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-komen-waasten-7780

 • Hoog rendement
 • Een gezond wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Erkende uitvoerders

ProvincieHenegouwen
GemeenteKomen-Waasten
Postcode7780
Gasverbruik20.000 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€162,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be lees jij de populairste stappen om jouw woning in Komen-Waasten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Komen-Waasten kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 870 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1675 en het resultaat is zo’n €200 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Komen-Waasten kost ongeveer €5700. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Het rendement is om en nabij €810 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog meer populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Komen-Waasten (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Komen-Waasten is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2300 m3. Dat komt neer op €1075 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Komen-Waasten. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4300)
€795
(€7250)
€1190
(€9150)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€220
(€1950)
€340
(€3400)
Spouwmuur€370
(€1650)
€440
(€2700)
€780
(€3025)
HR++ glas€220
(€2675)
€295
(€3900)
€435
(€4700)
isolatie komen-waasten 7780

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Komen-Waasten?

Waarom mijn woning in Komen-Waasten isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Hubo, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Komen-Waasten

Door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Komen-Waasten aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Komen-Waasten
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Komen-Waasten wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Komen-Waasten voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Komen-Waasten. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment