Woning isoleren Lettelingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lettelingen? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties als bijv. isolatie van buitenmuren en isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met diverse informatie over isolatie Lettelingen. We zoomen in op topics als schuimstrips en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lettelingen-7850

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteEdingen
Postcode7850
Gasverbruik23.020 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest rendabele methodes om je woning in Lettelingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lettelingen is goed te betalen (vanaf plusminus € 720 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten liggen rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, icynene, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lettelingen kost ongeveer €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Het rendement is al snel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Het rendement is plusminus €760 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zien we verschillende vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Lettelingen (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Lettelingen kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lettelingen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3300)
€745
(€5850)
€1160
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€235
(€2600)
€300
(€3600)
Spouwmuur€190
(€1475)
€560
(€2175)
€835
(€3050)
HR++ glas€235
(€2300)
€295
(€3575)
€365
(€5400)
isolatie lettelingen 7850

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Lettelingen?

Waarom juist nu mijn huis in Lettelingen isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Luminus en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000 en dat bespaart tot €255 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website bekijk je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Edingen

Met hulp van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Edingen aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Edingen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Lettelingen wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lettelingen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Lettelingen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment