Woning isoleren De Pinte

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in De Pinte? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering als isolatie van de kruipruimte en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie De Pinte. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van de garage en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-de-pinte-9840

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Controle over de temperatuur
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Een warmere én stillere woning
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDe Pinte
Postcode9840
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€167,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf vind jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in De Pinte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in De Pinte is aantrekkelijk (al vanaf € 830 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €250 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn zo’n €1725 en het rendement ligt op zo’n €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in De Pinte kost plusminus €4550. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. De potentiële besparing ligt op €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Het rendement is om en nabij €880 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog meer populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in De Pinte (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een huis in De Pinte kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2600 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar. Hierna vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in De Pinte. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3350)
€785
(€5850)
€1230
(€8750)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€230
(€2000)
€395
(€2750)
Spouwmuur€400
(€775)
€450
(€1950)
€930
(€3350)
HR++ glas€225
(€2375)
€300
(€3025)
€450
(€4425)
isolatie de-pinte 9840

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in De Pinte?

Waarom juist nu mijn huis in De Pinte isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco of Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900 en dat levert gemiddeld op €255 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide acties als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Brico, Big Mat, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in De Pinte

Via de huidige premies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente De Pinte in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis De Pinte
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan De Pinte wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in De Pinte voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in De Pinte. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment