Woning isoleren Zulte

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zulte? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een investering zoals bodemisolatie of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Zulte. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als radiatorisolatie en K-waarde. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-zulte-9870

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZulte
Postcode9870
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€168,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna ontdek jij de meest interessante methodes om een woning in Zulte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zulte is aantrekkelijk (plusminus € 960 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €230 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zulte kost +/- €4700. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Het rendement is ongeveer €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0noemen we nog enkele populaire opties. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Zulte (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Zulte kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De besparing komt neer op €1225 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Zulte. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3700)
€705
(€6450)
€980
(€9250)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€185
(€2350)
€315
(€3500)
Spouwmuur€385
(€1450)
€430
(€2175)
€900
(€3525)
HR++ glas€225
(€2675)
€295
(€3075)
€420
(€5250)
isolatie zulte 9870

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Zulte?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zulte isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075 en besparen tot €340 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige klussen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Big Mat, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Zulte

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Zulte voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zulte
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Zulte wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Zulte voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Zulte. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment