Woning isoleren Oosterzele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oosterzele? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel als bijv. dubbel glas en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Oosterzele. Dit kan gaan om zaken als kieren dichten en condensvorming. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-oosterzele-9860

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Houdt geluid tegen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode9860
Gasverbruik21.700 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€168,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek je de meest interessante manieren om je woning in Oosterzele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oosterzele is goed te betalen (om en nabij de € 920 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €215 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oosterzele kost gemiddeld €5750. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1170. De besparing loopt op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12100. Dit levert op ongeveer €930 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog enkele mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Oosterzele (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Oosterzele is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2775 m3. Dat is dus al gauw €900 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Oosterzele. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4100)
€825
(€5600)
€1030
(€8350)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€170
(€1900)
€310
(€3500)
Spouwmuur€295
(€1000)
€650
(€2050)
€940
(€3275)
HR++ glas€190
(€2950)
€305
(€3175)
€370
(€4500)
isolatie oosterzele 9860

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Oosterzele?

Wat is het voordeel van mijn woning in Oosterzele isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, waarbij u een besparing realiseert van €250 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Hubo, Brico, Dema, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Oosterzele

Dankzij de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Oosterzele in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oosterzele
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Oosterzele wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Oosterzele voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Oosterzele. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren in een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment