Woning isoleren Eghezée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Eghezée? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen als de buitengevel isoleren of radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over isolatie Eghezée. We staan stil bij zaken als dakkapel isoleren en condensvorming. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-eghezee-5310

 • Flinke besparing
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik23.160 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€172,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek je de populairste werkzaamheden om je woning in Eghezée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Eghezée is voordeling (vanaf plusminus € 980 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €195 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Eghezée kost +/- €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. De potentiële besparing ligt op €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13200. Dit levert op circa €870 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog meer rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Eghezée (april 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Eghezée is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. Dat is dus al gauw €1275 p/jaar. Hierna check je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Eghezée. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3250)
€725
(€6350)
€1000
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€195
(€2350)
€355
(€3300)
Spouwmuur€305
(€1250)
€490
(€2725)
€945
(€3150)
HR++ glas€195
(€1900)
€310
(€3550)
€360
(€4850)
isolatie eghezee 5310

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Eghezée?

Waarom zou ik mijn woning in Eghezée isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950, dat betekent een winst van 320 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Eghezée

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Eghezée aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Eghezée wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Eghezée voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Eghezée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment