Woning isoleren Ham-Sur-Sambre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ham-Sur-Sambre? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen als de spouw isoleren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Ham-Sur-Sambre. Denk aan items als isolatie van buitenmuren en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ham-sur-sambre-5190

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Minder ongedierte
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode5190
Gasverbruik20.900 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€166,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check jij de meest interessante methodes om je woning in Ham-Sur-Sambre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ham-Sur-Sambre is goed te betalen (plusminus € 870 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten fluctueren rond de €1825 en het rendement ligt op zo’n €255 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, icynene, dekens, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ham-Sur-Sambre kost plusminus €4550. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Het rendement is zo’n €840, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog enkele populaire opties. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Ham-Sur-Sambre (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Ham-Sur-Sambre is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be vind je de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Ham-Sur-Sambre. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3350)
€655
(€4800)
€1140
(€8550)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€190
(€2600)
€310
(€2700)
Spouwmuur€375
(€1725)
€510
(€2300)
€835
(€3050)
HR++ glas€230
(€1825)
€295
(€3625)
€360
(€5325)
isolatie ham-sur-sambre 5190

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ham-Sur-Sambre?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ham-Sur-Sambre isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en dat levert gemiddeld op €320 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Jemeppe-Sur-Sambre

Door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jemeppe-Sur-Sambre
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Ham-Sur-Sambre wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Ham-Sur-Sambre voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Ham-Sur-Sambre. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment