Woning isoleren Coutisse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Coutisse? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld HR++ glas of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Coutisse. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als HR++ glas en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-coutisse-5300

 • Lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Milieubewuste keuze
 • Speciale groene leningen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode5300
Gasverbruik20.970 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€168,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website check jij de meest rendabele stappen om een woning in Coutisse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Coutisse is voordeling (al vanaf € 740 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Coutisse kost zo’n €5200. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Het rendement is al snel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12300. Het rendement is pakweg €930, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verschillende alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Coutisse (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of een bewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Coutisse kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be check je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Coutisse. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3600)
€805
(€5300)
€1090
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€255
(€2450)
€370
(€3050)
Spouwmuur€280
(€1325)
€530
(€2300)
€860
(€3450)
HR++ glas€240
(€2975)
€260
(€3725)
€370
(€4900)
isolatie coutisse 5300

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Coutisse?

Waarom mijn woning in Coutisse isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en besparen tot €265 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Dema, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Andenne

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Andenne in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Andenne
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Coutisse wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Coutisse voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Coutisse. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment