Woning isoleren Boneffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Boneffe? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering als bijv. de buitengevel isoleren en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Boneffe. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de bodem en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-boneffe-5310

 • Besparen op energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€162,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check je de meest rendabele acties om je woning in Boneffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Boneffe is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 710 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €225 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1825 en de besparing loopt op tot €285, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Boneffe kost om en nabij de €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Het rendement is al snel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12300. De winst is ongeveer €950 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we nog meer populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Boneffe (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Boneffe is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 (jaarlijks). Onderstaand bekijk je de totale prijs zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Boneffe. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€755
(€5400)
€920
(€9300)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€285
(€2500)
€395
(€3350)
Spouwmuur€190
(€1750)
€710
(€2175)
€915
(€3100)
HR++ glas€190
(€2100)
€265
(€3925)
€400
(€5275)
isolatie boneffe 5310

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Boneffe?

Waarom zou ik mijn woning in Boneffe isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Mega en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425, waarbij u een besparing realiseert van €300 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder check je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Eghezée

Via de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Eghezée voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Boneffe wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Boneffe voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Boneffe. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren in een aangenaam klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment