Woning isoleren Maizeret

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Maizeret? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Maizeret. We zoomen in op items als triple glas en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-maizeret-5300

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder ongedierte
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode5300
Gasverbruik20.990 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€168,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Maizeret te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Maizeret kan erg voordelig (plusminus € 770 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn gemiddeld €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Maizeret kost doorgaans €5050. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. Het rendement is al snel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. De winst is plusminus €980 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er diverse rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Maizeret (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van de woning in Maizeret kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Maizeret. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3050)
€785
(€5450)
€1140
(€8500)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€180
(€1600)
€305
(€2850)
Spouwmuur€320
(€1325)
€420
(€2725)
€840
(€3300)
HR++ glas€245
(€2500)
€320
(€4300)
€425
(€4625)
isolatie maizeret 5300

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Maizeret?

Waarom moet ook ik mijn huis in Maizeret isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be check je praktische info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Andenne

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Andenne aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Andenne
Het is simpel: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij ons stappenplan creëer je een isolatieplan Maizeret wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Maizeret voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Maizeret. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment