Woning isoleren Liernu

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Liernu? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen als tussenwanden isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Liernu. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de spouwmuur en lambda waarde. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-liernu-5310

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Milieubewuste keuze
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.120 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€163,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Liernu te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Liernu kan zeer goedkoop (plusminus € 970 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten bedragen zo’n €2000 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Liernu kost doorgaans €5000. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12800. Hiermee bespaar je ong. €990 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we meerdere alternatieve opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Liernu (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een huis in Liernu kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina komen we met de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Liernu. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3550)
€575
(€5550)
€1180
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€285
(€2500)
€305
(€3250)
Spouwmuur€275
(€1375)
€490
(€2125)
€905
(€3250)
HR++ glas€215
(€2425)
€305
(€3100)
€385
(€4500)
isolatie liernu 5310

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Liernu?

Waarom moet ook ik mijn huis in Liernu isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575, dat betekent een winst van 215 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Eghezée

Door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Eghezée kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Liernu wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Liernu voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Liernu. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment