Woning isoleren Hanret

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hanret? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Hanret. Bijvoorbeeld vraagstukken over buitenmuren isoleren en energie besparen tips. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hanret-5310

 • Lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Tevens geluidsisolatie
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.100 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€163,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Hanret te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hanret is voordeling (ongeveer € 860 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten liggen rond €1625 en het rendement ligt op zo’n €200 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hanret kost je zo’n €5250. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Je profiteert van om en nabij €880 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0zien we verschillende alternatieve mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hanret (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Hanret is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand check je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hanret. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€865
(€6450)
€1120
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€295
(€1750)
€345
(€3000)
Spouwmuur€285
(€875)
€540
(€2050)
€875
(€3650)
HR++ glas€240
(€2850)
€300
(€4150)
€360
(€5125)
isolatie hanret 5310

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Hanret?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hanret isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en geeft een besparing van €200 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Hubo, Big Mat, Dema, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Eghezée

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Eghezée kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Hanret wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Hanret voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hanret. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment