Woning isoleren Mehaigne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mehaigne? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als binnenmuren isoleren of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be check je waardevolle informatie over isolatie Mehaigne. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolerende raambekleding en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-mehaigne-5310

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Kan snel aangebracht worden
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€163,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna bekijk jij de meest rendabele methodes om je woning in Mehaigne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mehaigne is financieel toegankelijk beginnend bij € 850 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €2000 en het bespaart circa €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Mehaigne kost doorgaans €5600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1120. Het rendement is al snel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13100. Daarmee bespaar je plusminus €940 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog meer interessante opties. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Mehaigne (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Isoleren van een huis in Mehaigne is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. Dat komt neer op €1000 per jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Mehaigne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4000)
€685
(€6650)
€1180
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€170
(€2050)
€340
(€2850)
Spouwmuur€390
(€1550)
€740
(€2500)
€865
(€3275)
HR++ glas€235
(€1875)
€275
(€3225)
€410
(€5400)
isolatie mehaigne 5310

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Mehaigne?

Waarom mijn woning in Mehaigne isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325 en dat bespaart tot €215 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse klussen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Eghezée

Mede door de huidige premies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Eghezée voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Mehaigne wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mehaigne voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Mehaigne. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment