Woning isoleren Taviers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Taviers? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de zolder en isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna komen we met handige informatie over isolatie Taviers. Je kunt denken aan vraagstukken over verwarmingsbuizen isoleren en spouwanker. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-taviers-5310

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€164,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna vind je de meest toegepaste manieren om een woning in Taviers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Taviers is financieel toegankelijk (plusminus € 730 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €275 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, steenwol, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Taviers kost ongeveer €4500. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12700. Hiermee bespaar je zo’n €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verschillende interessante opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Taviers (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Taviers is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. Dat komt neer op €925 op jaarbasis. Op deze website komen we met de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Taviers. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€725
(€6300)
€1230
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€175
(€1950)
€400
(€3000)
Spouwmuur€210
(€875)
€590
(€2525)
€945
(€3600)
HR++ glas€235
(€2350)
€285
(€3225)
€435
(€4600)
isolatie taviers 5310

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Taviers?

Waarom juist nu mijn huis in Taviers isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Luminus of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850, waarbij u een besparing realiseert van €250 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze pagina ontdek je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Eghezée

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Eghezée aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Taviers wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Taviers voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Taviers. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment