Woning isoleren Sclayn

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sclayn? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen als dakisolatie en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Sclayn. Bijvoorbeeld thema’s als tochtbanden en ventilatieroosters. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sclayn-5300

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Brandbeschermend
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode5300
Gasverbruik21.010 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€161,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand check je de interessantste toepassingen om jullie woning in Sclayn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sclayn is interessant (ongeveer € 750 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €185 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €1725 en de potentiële besparing ligt op €255 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sclayn kost gemiddeld €5750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11800. Je profiteert van circa €990 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog een aantal mogelijke opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sclayn (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Sclayn kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per 12 maanden. Hierna calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Sclayn. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3700)
€665
(€5400)
€1030
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€270
(€2150)
€395
(€3150)
Spouwmuur€370
(€1125)
€420
(€2400)
€805
(€3525)
HR++ glas€190
(€2100)
€320
(€3925)
€375
(€4800)
isolatie sclayn 5300

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Sclayn?

Waarom zou ik mijn huis in Sclayn isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Watz en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625 en dat levert gemiddeld op €315, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan check je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Andenne

Met behulp van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Andenne op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Andenne
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sclayn wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sclayn voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Sclayn. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een lekker warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment