Woning isoleren Engis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Engis? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je waardevolle informatie over isolatie Engis. Bijvoorbeeld items als tochtprofielen en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-engis-4480

 • Supersnel terugverdient
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder geluid van buiten
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLuik
GemeenteEngis
Postcode4480
Gasverbruik22.550 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€169,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna vind jij de meest toegepaste toepassingen om je woning in Engis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Engis is interessant (rond de € 850 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn gemiddeld €1675 en de winst ligt rond de €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Engis kost zo’n €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1220. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Dit levert op zo’n €900 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we verscheidene interessante oplossingen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Engis (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Engis is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website komen we met de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Engis. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3800)
€835
(€6250)
€1150
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€250
(€1950)
€310
(€3150)
Spouwmuur€280
(€1400)
€690
(€2200)
€950
(€3375)
HR++ glas€220
(€2125)
€280
(€3225)
€370
(€4525)
isolatie engis 4480

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Engis?

Waarom mijn woning in Engis isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200 en dat levert gemiddeld op €315 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Engis

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Engis in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Engis
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Engis wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Engis voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Engis. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment