Woning isoleren Grand-Reng

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Grand-Reng? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Grand-Reng. Je kunt denken aan zaken als spouwmuren isoleren en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-grand-reng-6560

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Veel lokale specialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteErquelinnes
Postcode6560
Gasverbruik20.550 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€166,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf bekijk jij de interessantste manieren om jouw woning in Grand-Reng te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Grand-Reng is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 830 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn ongeveer €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, steenwol, dekens, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Grand-Reng kost plusminus €5700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. De winst is om en nabij €820 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we verscheidene aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grand-Reng (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Grand-Reng is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. Dat is dus al gauw €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Grand-Reng. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3300)
€765
(€5550)
€930
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€205
(€1800)
€355
(€2800)
Spouwmuur€315
(€975)
€500
(€2550)
€830
(€3450)
HR++ glas€210
(€2475)
€260
(€3350)
€420
(€5025)
isolatie grand-reng 6560

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Grand-Reng?

Waarom juist nu mijn huis in Grand-Reng isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000 en dat levert gemiddeld op €210, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Erquelinnes

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Erquelinnes meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erquelinnes
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Grand-Reng wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Grand-Reng voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Grand-Reng. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment