Woning isoleren Bienne-Lez-Happart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bienne-Lez-Happart? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen als de vloer isoleren en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Bienne-Lez-Happart. Dit kan gaan om onderwerpen als de gevel isoleren en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bienne-lez-happart-6543

 • Aantrekkelijk rendement
 • Geen vochtproblemen
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieHenegouwen
GemeenteLobbes
Postcode6543
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€165,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Bienne-Lez-Happart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bienne-Lez-Happart is voordeling (plusminus € 750 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bienne-Lez-Happart kost gemiddeld €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Het rendement is al snel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Hiermee bespaar je ong. €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we nog meer populaire uitvoeringen. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Bienne-Lez-Happart (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw woning in Bienne-Lez-Happart kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website calculeren we de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Bienne-Lez-Happart. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3350)
€635
(€4650)
€1180
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€205
(€1950)
€360
(€3400)
Spouwmuur€225
(€1600)
€660
(€2150)
€785
(€3300)
HR++ glas€215
(€2025)
€280
(€4200)
€420
(€4900)
isolatie bienne-lez-happart 6543

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bienne-Lez-Happart?

Waarom zou ik mijn woning in Bienne-Lez-Happart isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ of Trevion, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350, dat betekent een winst van 215 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Lobbes

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lobbes aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lobbes
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Bienne-Lez-Happart wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bienne-Lez-Happart voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Bienne-Lez-Happart. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren in een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment