Woning isoleren Leval-Chaudeville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Leval-Chaudeville? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Leval-Chaudeville. Denk aan vraagstukken over spouwmuurisolatie en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-leval-chaudeville-6500

  • Elke maand besparen op energie
  • Aangenamer wonen
  • Met respect voor natuur en milieu
  • Minder storende geluiden
  • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode6500
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€163,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand achterhaal jij de meest populaire onderdelen om een woning in Leval-Chaudeville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Leval-Chaudeville is goedkoop (om en nabij de € 910 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1925 en de winst ligt rond de €265 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Leval-Chaudeville kost plusminus €5250. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13500. Het voordeel is plusminus €820 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog meer mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de populairste vormen.

  • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
  • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
  • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
  • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
  • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Leval-Chaudeville (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en uiteraard een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Leval-Chaudeville kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. Dat is dus al gauw €1325 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Leval-Chaudeville. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3600)
€665
(€6400)
€1210
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€295
(€2650)
€315
(€3600)
Spouwmuur€300
(€875)
€640
(€2550)
€940
(€3175)
HR++ glas€210
(€2700)
€290
(€4025)
€400
(€4750)
isolatie leval-chaudeville 6500

Betrouwbare Isolatiemerken:

  • Rockwool
  • Isover
  • NMC
  • Kingspan Unidek
  • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Leval-Chaudeville?

Waarom moet ook ik mijn huis in Leval-Chaudeville isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100 en dat levert gemiddeld op €245 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

  • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
  • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
  • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
  • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
  • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
  • Steenwol: watervast en brandwerend
  • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Beaumont

Door gebruik te maken van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

  • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
  • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Beaumont aanbiedt.
  • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
  • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
  • Wanneer je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
  • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beaumont
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Leval-Chaudeville wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

  1. Warmtescan

    Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Leval-Chaudeville voor advies op maat.

  2. Wat is jou budget?

    Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

  3. Informeer naar prijzen

    Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Leval-Chaudeville. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

  4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

    In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

  5. Ventileren voor frisse lucht

    In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment