Woning isoleren Ragnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ragnies? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over isolatie Ragnies. Je kunt denken aan topics als je dak isoleren en schijntocht. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ragnies-6532

 • Lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Relatief snel te plaatsen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteThuin
Postcode6532
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€164,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees jij de populairste toepassingen om je woning in Ragnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ragnies is goedkoop (vanaf plusminus € 920 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en het bespaart circa €190 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ragnies kost je zo’n €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Daarmee bespaar je pakweg €780 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we allerlei aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Ragnies (februari 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Ragnies kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Ragnies. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€655
(€5300)
€940
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€260
(€2500)
€375
(€3050)
Spouwmuur€255
(€975)
€620
(€2200)
€825
(€3350)
HR++ glas€250
(€1975)
€310
(€3200)
€375
(€5225)
isolatie ragnies 6532

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ragnies?

Waarom zou ik mijn woning in Ragnies isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Engie of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650, dat betekent een winst van 230 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Dema, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Thuin

Mede door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Thuin voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Thuin
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Ragnies wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Ragnies voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Ragnies. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment