Woning isoleren Evregnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Evregnies? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen als de schuur isoleren of isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over isolatie Evregnies. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van buitenmuren en condensvorming. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-evregnies-7730

 • Een fors lagere energierekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode7730
Gasverbruik22.540 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€169,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand vind jij de meest populaire stappen om jullie woning in Evregnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Evregnies is interessant (rond de € 980 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten fluctueren rond de €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, dekens, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Evregnies kost om en nabij de €5250. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Daarmee bespaar je pakweg €980 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we verscheidene vaak toegepaste oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Evregnies (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Evregnies kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Evregnies. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3450)
€835
(€5700)
€1220
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€280
(€2050)
€375
(€3250)
Spouwmuur€185
(€925)
€610
(€2625)
€940
(€3550)
HR++ glas€225
(€2425)
€340
(€3325)
€450
(€4825)
isolatie evregnies 7730

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Evregnies?

Waarom zou ik mijn huis in Evregnies isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Engie of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525, waarbij u een besparing realiseert van €260 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Estaimpuis

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Estaimpuis in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estaimpuis
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Evregnies wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Evregnies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Evregnies. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een gezond klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment