Woning isoleren Jollain-Merlin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Jollain-Merlin? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen als de garage isoleren of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Jollain-Merlin. Dit kan gaan om topics als isolerende kozijnen en ventilatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-jollain-merlin-7620

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode7620
Gasverbruik22.380 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€174,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand lees jij de meest rendabele stappen om een woning in Jollain-Merlin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jollain-Merlin is voordeling (al vanaf +/- € 830 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €2000 en het rendement ligt op zo’n €245 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Jollain-Merlin kost gemiddeld €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. De winst is plusminus €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we allerlei alternatieve opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Jollain-Merlin (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Jollain-Merlin is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. Dat komt neer op €1350 p/jaar. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Jollain-Merlin. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3450)
€875
(€7350)
€990
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€290
(€1850)
€340
(€3150)
Spouwmuur€240
(€1725)
€540
(€2700)
€885
(€3425)
HR++ glas€210
(€2975)
€340
(€3775)
€405
(€4525)
isolatie jollain-merlin 7620

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Jollain-Merlin?

Waarom moet ook ik mijn huis in Jollain-Merlin isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Luminus of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Dema, Hubo, Brico, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Brunehaut

Dankzij de premies van de gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Brunehaut op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brunehaut
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels het advies hieronder kom je met een isolatieplan Jollain-Merlin wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Jollain-Merlin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Jollain-Merlin. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment