Woning isoleren Péronnes-Lez-Antoing

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Péronnes-Lez-Antoing? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen als HR++ glas of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Péronnes-Lez-Antoing. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van deuren en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-peronnes-lez-antoing-7640

 • Besparen op energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Minder geluid van buiten
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteAntoing
Postcode7640
Gasverbruik22.450 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€168,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf lees jij de meest populaire methodes om je woning in Péronnes-Lez-Antoing te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Péronnes-Lez-Antoing is interessant (vanaf € 950 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €185 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €190, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Péronnes-Lez-Antoing kost zo’n €5050. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11400. Daarmee bespaar je om en nabij €990 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we allerlei aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Péronnes-Lez-Antoing (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Péronnes-Lez-Antoing is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. Dat is dus al gauw €1075 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de uiteindelijke kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Péronnes-Lez-Antoing. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3350)
€765
(€5750)
€1250
(€9600)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€250
(€1800)
€390
(€3200)
Spouwmuur€175
(€1375)
€420
(€2400)
€935
(€3600)
HR++ glas€200
(€2000)
€285
(€3175)
€420
(€4825)
isolatie peronnes-lez-antoing 7640

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Péronnes-Lez-Antoing?

Waarom zou ik mijn woning in Péronnes-Lez-Antoing isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375, waarbij u een besparing realiseert van €305 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Antoing

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Antoing voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antoing
Het is evident: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Péronnes-Lez-Antoing wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Péronnes-Lez-Antoing voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Péronnes-Lez-Antoing. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een gezond binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment