Woning isoleren Leers-Nord

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Leers-Nord? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen zoals dakisolatie of naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je nuttige informatie over isolatie Leers-Nord. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-leers-nord-7730

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • CO2 uitstoot beperken
 • Maak je huis stiller
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode7730
Gasverbruik22.550 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€169,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna tref jij de meest toegepaste stappen om jouw woning in Leers-Nord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Leers-Nord is goedkoop (vanaf € 770 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €2000 en je bespaart al snel €240 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Leers-Nord kost plusminus €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1080. De potentiële besparing ligt op €800 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12300. Je profiteert van zo’n €810 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verscheidene mogelijke opties. Hierna bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Leers-Nord (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een duurzame wereld? Isoleren van woning/huis in Leers-Nord is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be vind je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Leers-Nord. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€575
(€5700)
€1240
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€280
(€1800)
€345
(€3000)
Spouwmuur€275
(€875)
€660
(€2800)
€840
(€3450)
HR++ glas€195
(€2650)
€270
(€4300)
€370
(€4425)
isolatie leers-nord 7730

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Leers-Nord?

Waarom juist nu mijn huis in Leers-Nord isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en geeft een besparing van €245 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Estaimpuis

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Estaimpuis meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Estaimpuis
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Leers-Nord wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leers-Nord voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Leers-Nord. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment