Woning isoleren Herseaux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Herseaux? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Herseaux. We zoomen in op thema’s als de bodem isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-herseaux-7712

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Erkende uitvoerders

ProvincieHenegouwen
GemeenteMoeskroen
Postcode7712
Gasverbruik22.510 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€169,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna lees jij de populairste toepassingen om je woning in Herseaux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Herseaux is voordeling (vanaf zo’n € 870 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €220 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1650 en de potentiële besparing ligt op €240 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Herseaux kost plusminus €5150. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Daarmee bespaar je circa €790 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we diverse rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Herseaux (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Herseaux kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. Dat is dus al gauw €1100 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Herseaux. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€795
(€4850)
€1180
(€9250)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€275
(€1800)
€375
(€3400)
Spouwmuur€225
(€1100)
€540
(€2250)
€950
(€3250)
HR++ glas€200
(€2250)
€275
(€3825)
€445
(€4525)
isolatie herseaux 7712

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Herseaux?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Herseaux isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675, dat betekent een winst van 350 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Brico, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Moeskroen

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Moeskroen meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Moeskroen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Herseaux wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Herseaux voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Herseaux. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een lekker warm huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment