Woning isoleren Estaimbourg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Estaimbourg? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als spouwmuren isoleren en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je uitgebreide informatie over isolatie Estaimbourg. We bespreken topics als verwarmingsbuizen isoleren en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-estaimbourg-7730

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • Minder vervuiling
 • Beschermt ook tegen brand
 • Erkende uitvoerders

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode7730
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€169,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina achterhaal jij de interessantste stappen om je woning in Estaimbourg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Estaimbourg is goed te betalen (al vanaf +/- € 760 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €250 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €265 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Estaimbourg kost plusminus €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Hiermee bespaar je plusminus €840 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zijn er nog een aantal alternatieve werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Estaimbourg (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Estaimbourg is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Estaimbourg. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€615
(€4950)
€970
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€215
(€2250)
€345
(€3300)
Spouwmuur€350
(€1750)
€490
(€2525)
€915
(€3525)
HR++ glas€210
(€2175)
€285
(€3800)
€415
(€5225)
isolatie estaimbourg 7730

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Estaimbourg?

Waarom mijn woning in Estaimbourg isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Luminus of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900, dat betekent een winst van 255, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze pagina check je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Estaimpuis

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Estaimpuis op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estaimpuis
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Estaimbourg wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Estaimbourg voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Estaimbourg. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment