Woning isoleren Luingne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Luingne? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen zoals je spouwmuur isoleren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Luingne. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van de dakkapel en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-luingne-7700

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Weinig last van geluid
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteMoeskroen
Postcode7700
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€168,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind jij de populairste toepassingen om jullie woning in Luingne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Luingne is goedkoop (al vanaf € 780 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1925 en de winst ligt rond de €285 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, folie, icynene, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Luingne kost ongeveer €4700. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13500. Hiermee bespaar je grofweg €820 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende interessante oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Luingne (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Luingne kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. Dat is dus al gauw €975 p/jaar. Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Luingne. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4350)
€885
(€4700)
€1030
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€245
(€2300)
€390
(€2950)
Spouwmuur€180
(€750)
€690
(€2050)
€915
(€3050)
HR++ glas€230
(€2150)
€320
(€3075)
€390
(€5325)
isolatie luingne 7700

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Luingne?

Waarom mijn woning in Luingne isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Watz en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350 en dat bespaart tot €340 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Moeskroen

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Moeskroen aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Moeskroen
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Luingne wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Luingne voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Luingne. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment