Woning isoleren Wez-Velvain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wez-Velvain? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering als bijv. HR++ glas of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Wez-Velvain. We zoomen in op thema’s als isolatie van de zolder en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wez-velvain-7620

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Minder ongedierte
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode7620
Gasverbruik22.390 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€174,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek je de meest populaire stappen om jullie woning in Wez-Velvain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wez-Velvain is voordeling (rond de € 780 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €205 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1925 en het resultaat is zo’n €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, folie, dekens, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wez-Velvain kost doorgaans €5750. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13500. Het rendement is ongeveer €830 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog enkele rendabele mogelijkheden. Hieronder beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wez-Velvain (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Wez-Velvain is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. De besparing komt neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wez-Velvain. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4050)
€875
(€5400)
€1050
(€9700)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€190
(€1750)
€400
(€2800)
Spouwmuur€205
(€1725)
€710
(€2300)
€860
(€3600)
HR++ glas€225
(€1975)
€270
(€3425)
€430
(€4825)
isolatie wez-velvain 7620

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wez-Velvain?

Waarom zou ik mijn woning in Wez-Velvain isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Mega of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800, waarbij u een besparing realiseert van €340 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Brunehaut

Via de geldende premie wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Brunehaut kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Brunehaut
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? D.m.v. ons stappenplan creëer je een isolatieplan Wez-Velvain wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Wez-Velvain voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Wez-Velvain. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment