Woning isoleren Saint-Léger

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saint-Léger? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering als bijv. isolatie van de vliering of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Saint-Léger. Je kunt denken aan zaken als isolerende kozijnen en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-saint-leger-7730

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode7730
Gasverbruik22.570 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€170,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website tref je de populairste toepassingen om een woning in Saint-Léger te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Saint-Léger is interessant (al vanaf +/- € 910 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1600 en het resultaat is zo’n €205 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Saint-Léger kost om en nabij de €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Dit levert op ongeveer €800 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verschillende alternatieve mogelijkheden. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste vormen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Saint-Léger (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Saint-Léger is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Saint-Léger. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3450)
€845
(€5800)
€1230
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€225
(€2100)
€395
(€3300)
Spouwmuur€180
(€1450)
€640
(€2100)
€825
(€3550)
HR++ glas€215
(€2400)
€325
(€3350)
€380
(€4900)
isolatie saint-leger 7730

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Saint-Léger?

Waarom zou ik mijn huis in Saint-Léger isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en dat bespaart tot €325, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Brico, Hubo, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Estaimpuis

Met behulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Estaimpuis voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estaimpuis
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Saint-Léger wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Saint-Léger voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Saint-Léger. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment