Woning isoleren Croix-Lez-Rouveroy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Croix-Lez-Rouveroy? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering zoals isolatie van de kruipruimte en isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder lees je uiteenlopende informatie over isolatie Croix-Lez-Rouveroy. We bespreken thema’s als isolatie van schuine dak en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-croix-lez-rouveroy-7120

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Voor elk budget
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode7120
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal jij de meest populaire acties om jouw woning in Croix-Lez-Rouveroy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Croix-Lez-Rouveroy is financieel toegankelijk (om en nabij de € 940 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1850 en het bespaart circa €270 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Croix-Lez-Rouveroy kost om en nabij de €5550. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11900. Hiermee bespaar je circa €890 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse alternatieve vormen. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Croix-Lez-Rouveroy (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Croix-Lez-Rouveroy kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Croix-Lez-Rouveroy. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4150)
€625
(€7150)
€1200
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€290
(€2600)
€335
(€2800)
Spouwmuur€335
(€975)
€590
(€1975)
€925
(€3575)
HR++ glas€190
(€1975)
€305
(€3800)
€440
(€5025)
isolatie croix-lez-rouveroy 7120

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Croix-Lez-Rouveroy?

Waarom juist nu mijn huis in Croix-Lez-Rouveroy isoleren?

Een solide woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €255 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze pagina vind je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Estinnes

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Estinnes aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estinnes
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Croix-Lez-Rouveroy wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Via een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Croix-Lez-Rouveroy voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Croix-Lez-Rouveroy. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment