Woning isoleren Haine-Saint-Paul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Haine-Saint-Paul? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties als gevelisolatie of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met uitgebreide informatie over isolatie Haine-Saint-Paul. We bespreken zaken als dakkapel isoleren en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-haine-saint-paul-7100

 • De energienota gaat omlaag
 • Bescherm tegen vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook geluidsdicht
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode7100
Gasverbruik21.200 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€162,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop tref je de meest populaire methodes om je woning in Haine-Saint-Paul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Haine-Saint-Paul is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 770 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn ongeveer €1800 en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Haine-Saint-Paul kost +/- €5300. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11900. De winst is ong. €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we meerdere rendabele vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Haine-Saint-Paul (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Haine-Saint-Paul is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Haine-Saint-Paul. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3800)
€675
(€5550)
€1100
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€270
(€2650)
€300
(€2900)
Spouwmuur€245
(€1025)
€620
(€2375)
€930
(€3525)
HR++ glas€235
(€2075)
€260
(€3375)
€410
(€5150)
isolatie haine-saint-paul 7100

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Haine-Saint-Paul?

Waarom juist nu mijn huis in Haine-Saint-Paul isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Big Mat, Brico, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in La Louvière

Met hulp van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente La Louvière op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Louvière
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Haine-Saint-Paul wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Haine-Saint-Paul voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Haine-Saint-Paul. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment