Woning isoleren Estinnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Estinnes? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je belangrijke informatie over isolatie Estinnes. Je komt meer te weten over items als isolatie van de spouw en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-estinnes-7120

 • Snelle terugverdientijd
 • Een prettig binnenklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode7120
Gasverbruik23.740 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€174,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Estinnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Estinnes kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 900 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Estinnes kost ongeveer €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €990. De besparing loopt op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Daarmee bespaar je om en nabij €850, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we allerlei aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Estinnes (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Estinnes is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand komen we met de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Estinnes. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€735
(€6350)
€1250
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€210
(€1750)
€315
(€2750)
Spouwmuur€310
(€1700)
€570
(€2575)
€785
(€3250)
HR++ glas€230
(€2575)
€285
(€3350)
€395
(€4650)
isolatie estinnes 7120

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Estinnes?

Waarom zou ik mijn huis in Estinnes isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en besparen tot €280, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Dema, Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Estinnes

Door gebruik te maken van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Estinnes aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estinnes
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Dankzij het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Estinnes wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Estinnes voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Estinnes. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment