Woning isoleren Maurage

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Maurage? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Maurage. Dit kan gaan om topics als isolatie van de dakkapel en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-maurage-7110

 • Een structureel lagere energierekening
 • Minder tocht in huis
 • Goed voor het milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode7110
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€163,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Hierna bekijk je de interessantste manieren om jullie woning in Maurage te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Maurage is interessant (ongeveer € 880 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €230 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €190 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Maurage kost om en nabij de €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12100. Hiermee bespaar je om en nabij €870, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog meer interessante oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Maurage (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Maurage kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 p/jaar. Hierna calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Maurage. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3600)
€575
(€4700)
€1030
(€9600)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€260
(€2300)
€385
(€3200)
Spouwmuur€345
(€825)
€560
(€2575)
€900
(€3525)
HR++ glas€195
(€2550)
€315
(€3950)
€350
(€4500)
isolatie maurage 7110

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Maurage?

Wat is het voordeel van mijn woning in Maurage isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Watz en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950 en dat bespaart tot €280 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in La Louvière

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente La Louvière aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis La Louvière
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Maurage wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Maurage voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Maurage. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment