Woning isoleren Estinnes-Au-Val

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Estinnes-Au-Val? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met een isolatiemaatregel als isolatie van de schuur of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je uiteenlopende informatie over isolatie Estinnes-Au-Val. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie binnenkant gevel en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-estinnes-au-val-7120

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder problemen met vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Interessante energiebespaarlening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode7120
Gasverbruik21.310 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€164,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Estinnes-Au-Val te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Estinnes-Au-Val is financieel toegankelijk (rond de € 830 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1600 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Estinnes-Au-Val kost plusminus €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13000. Dit levert op plusminus €890, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er nog enkele mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Estinnes-Au-Val (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en een groenere wereld? Isoleren van de woning in Estinnes-Au-Val is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. Dat is dus al gauw €950 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Estinnes-Au-Val. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3750)
€675
(€6950)
€1200
(€8350)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€235
(€2000)
€370
(€2800)
Spouwmuur€305
(€1225)
€590
(€2225)
€850
(€3050)
HR++ glas€205
(€1850)
€320
(€3900)
€430
(€4550)
isolatie estinnes-au-val 7120

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Estinnes-Au-Val?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Estinnes-Au-Val isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Engie of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450 en dat levert gemiddeld op €245 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Big Mat, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Estinnes

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Estinnes in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estinnes
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Estinnes-Au-Val wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Estinnes-Au-Val voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Estinnes-Au-Val. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment