Woning isoleren Haine-Saint-Pierre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Haine-Saint-Pierre? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een paar maatregelen als isolatie binnenkant gevel en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over isolatie Haine-Saint-Pierre. We zoomen in op topics als vloerisolatie en isolatieplan. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-haine-saint-pierre-7100

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig klimaat in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode7100
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€162,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Haine-Saint-Pierre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Haine-Saint-Pierre is goedkoop (rond de € 920 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1625 en de besparing loopt op tot €260 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Haine-Saint-Pierre kost gemiddeld €5150. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. De winst is ongeveer €860 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog meer aantrekkelijke oplossingen. Hieronder beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Haine-Saint-Pierre (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Haine-Saint-Pierre is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per jaar. Op deze pagina bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Haine-Saint-Pierre. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3050)
€575
(€6950)
€1000
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€295
(€2450)
€355
(€3300)
Spouwmuur€365
(€1100)
€680
(€2175)
€935
(€3575)
HR++ glas€220
(€2775)
€320
(€3750)
€425
(€4525)
isolatie haine-saint-pierre 7100

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Haine-Saint-Pierre?

Waarom juist nu mijn huis in Haine-Saint-Pierre isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Watz of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse acties als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in La Louvière

Door te profiteren van de geldende premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente La Louvière aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Louvière
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Haine-Saint-Pierre wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Haine-Saint-Pierre voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Haine-Saint-Pierre. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment