Woning isoleren Buzenol

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Buzenol? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Met een investering zoals spouwmuurisolatie en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Buzenol. We bespreken onderwerpen als isolerende kozijnen en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-buzenol-6743

 • Lagere energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Voor klein en groot budget
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode6743
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€164,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Hierna vind jij de meest toegepaste stappen om een woning in Buzenol te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Buzenol is interessant (vanaf plusminus € 890 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €205 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Buzenol kost je zo’n €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1180. De potentiële besparing ligt op €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Het voordeel is pakweg €920, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook kennen we verscheidene alternatieve vormen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Buzenol (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Buzenol is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Buzenol. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3900)
€745
(€6800)
€980
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€200
(€2200)
€400
(€3150)
Spouwmuur€210
(€1675)
€580
(€2750)
€820
(€3400)
HR++ glas€215
(€1875)
€335
(€3775)
€425
(€4675)
isolatie buzenol 6743

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Buzenol?

Waarom moet ook ik mijn huis in Buzenol isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna check je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Etalle

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Etalle meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Etalle
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Dankzij onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Buzenol wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Buzenol voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Buzenol. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment